Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Compacta'

Dracaena fragrans (Compacta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dracaena fragrans 'Compacta' is een compacte variant van de Dracaena plant met stevige, donkergroene bladeren. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan tot ongeveer 1,5 meter hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die weinig water en licht nodig heeft. De 'Compacta' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de lucht in een ruimte zuiveren van schadelijke stoffen. Het is een populaire keuze voor kantoren en woningen vanwege zijn mooie uiterlijk en lage onderhoudsvereisten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Compacta' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed in lichte tot matig lichte omgevingen. Regelmatig afstoffen van de bladeren bevordert de gezondheid van de plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem daarom in een lichte ruimte maar uit de felle zon. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Compacta' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van felle zonlicht en prefereert een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant op een locatie met helder, maar gedempt licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden om de groei te bevorderen. Het is aan te bevelen om de plant in een warme en lichte ruimte te plaatsen.

  Dracaena fragrans bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en zorg die de plant ontvangt.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is bekend dat deze plant giftige stoffen uit de lucht filtert. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en gezondheid. Plaats de plant niet op een plek waar grote temperatuurverschillen voorkomen.

 • Deze plant kan gesnoeid worden om de gewenste vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken het hele jaar door. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar voor een mooie afwerking.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten in. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten met wat extra zand voor een goede afwatering. De potgrond moet vochtig gehouden worden, maar zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet te nat is, en laat de bovenste laag tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd gebruik van te zware of compacte grondsoorten die de wortels kunnen verstikken.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Compacta' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge lucht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant kan je een vochtige doek gebruiken. Mocht de plant erg vies zijn, dan kan je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Zorg ervoor dat de bladeren na het schoonmaken goed kunnen opdrogen om schimmel te voorkomen.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Compacta' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of noorden voor voldoende helderheid. Het is belangrijk om regelmatig te draaien zodat de plant gelijkmatig licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal bijdragen aan de gezondheid en groei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, tussen de 40-60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van airconditioning te houden. Kokend water in de buurt van de plant kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Compacta' gedijt het best in een lichtzure tot lichtalkalische bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren en de plant kan schaden. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen.

  Deze plant heeft voeding nodig tijdens het groeiseizoen van de lente tot de herfst. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant geen meststof in de winter, wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Dracaena fragrans 'Compacta' is een compacte variant van de Dracaena plant met stevige, donkergroene bladeren. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan tot ongeveer 1,5 meter hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die weinig water en licht nodig heeft. De 'Compacta' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de lucht in een ruimte zuiveren van schadelijke stoffen. Het is een populaire keuze voor kantoren en woningen vanwege zijn mooie uiterlijk en lage onderhoudsvereisten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.