Hedera helix 'Eva'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Eva' is een klimmende plant met donkergroene bladeren en een compacte groeivorm. De bladeren van deze klimop zijn middelgroot en hebben een glanzende textuur. De plant is wintergroen en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. 'Hedera helix 'Eva' is een populaire keuze voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. Deze klimop is ook geschikt voor het planten in potten of bakken op het balkon of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hedera helix 'Eva' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Ze hebben weinig water en zonlicht nodig en gedijen goed in verschillende omgevingen. Regelmatig snoeien houdt de plant gezond en mooi.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om optimaal te groeien en gezond te blijven. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden.

  De Hedera helix 'Eva' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer altijd de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een plek met helder, indirect licht. Fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw.

  Ja, deze plant houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende warmte krijgt.

  Hedera helix 'Eva' bloeit van september tot november en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Hierdoor zorgt het voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft en niet te veel schommelt. Op deze manier zal de plant het beste gedijen.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken bij voorkeur in het voorjaar of de herfst. Gebruik scherpe snoeischaar of mes om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen. Afhankelijk van de temperatuur en lichtintensiteit, kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is aanbevolen om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te voeden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 6 en 7. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom wateroverlast. Knip regelmatig dode bladeren en takken weg om de plant gezond te houden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Let op dat je de bladeren voorzichtig afneemt om beschadiging te voorkomen. Je kunt ook af en toe de plant onder de douche zetten om het stof weg te spoelen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar indirect zonlicht schijnt. Vermijd te felle zonnestralen, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  "Hedera helix 'Eva' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht."

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming op de bladeren. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen. Het is aan te raden om de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning te plaatsen.

  De Hedera helix 'Eva' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant zich goed ontwikkelt.

  Kamerplanten hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Het is raadzaam om eens in de paar weken te bemesten om de plant gezond en vitaal te houden.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Eva' is een klimmende plant met donkergroene bladeren en een compacte groeivorm. De bladeren van deze klimop zijn middelgroot en hebben een glanzende textuur. De plant is wintergroen en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. 'Hedera helix 'Eva' is een populaire keuze voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. Deze klimop is ook geschikt voor het planten in potten of bakken op het balkon of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.