Vriesea carinata

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea carinata is een prachtige tropische plant uit de Bromeliafamilie, afkomstig uit Zuid-Amerika. De plant heeft langwerpige groene bladeren met een opvallende rode rand en kan tot 60 cm hoog worden. In het midden van de plant groeit een bloemkolf die helderoranje bloemen produceert. Vriesea carinata gedijt goed in een warme, vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in een warme en lichte omgeving. U hoeft zich geen zorgen te maken over frequente verzorging.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder licht, maar het is beter om direct zonlicht te vermijden. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, Vriesea carinata houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen waar de temperatuur stabiel is. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode van deze plant kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Vriesea carinata staat bekend om het zuiveren van de lucht. Het is een plant die giftige stoffen kan absorberen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een geschikte plant om binnenshuis te hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de plant gezond te houden.

 • Het is niet nodig om de Vriesea carinata te snoeien, omdat deze plant geen uitlopers of bloemen heeft die regelmatig moeten worden afgeknipt. Het is echter wel belangrijk om dode bladeren en bruine punten te verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kan deze worden gesplitst door de wortelkluit voorzichtig te scheuren en de delen opnieuw te planten.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Gebruik lauwwarm water om de plant water te geven en vermijd dat er water blijft staan in de pot.

  Vriesea carinata groeit het best in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage in de pot. Een mix van potgrond voor kamerplanten en wat schors of perliet kan een goede basis zijn voor deze plant.

  Vriesea carinata gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem van goede kwaliteit is, zodat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Een bodem met organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte, maar niet te zonnige plek staat en geef regelmatig water aan de plant, maar vermijd dat er water in de kelk blijft staan. Daarnaast is het verstandig om de plant om de paar weken te voeden met plantenvoeding voor kamerplanten.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je voorzichtig een vochtige doek gebruiken om de bladeren af ​​te vegen. Zorg ervoor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  De Vriesea carinata heeft behoefte aan veel indirect zonlicht en kan gedijen in heldere, maar niet volle zon. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen om de juiste hoeveelheid licht te krijgen. Te weinig licht kan leiden tot een langzamere groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van koude tochtige plekken en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60-80% liggen om goed te gedijen. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en verminderde groei.

  Kamerplanten zoals Vriesea carinata geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6.0 en 7.0. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale vloeibare kamerplantenmest voor optimale groei en bloei. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst, volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Vriesea carinata is een prachtige tropische plant uit de Bromeliafamilie, afkomstig uit Zuid-Amerika. De plant heeft langwerpige groene bladeren met een opvallende rode rand en kan tot 60 cm hoog worden. In het midden van de plant groeit een bloemkolf die helderoranje bloemen produceert. Vriesea carinata gedijt goed in een warme, vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.