hangplanten

Overig kamerplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hangplanten zijn planten die van nature naar beneden groeien en ideaal zijn om in hangmanden of hangpotten te plaatsen. Ze hebben lange, hangende stengels vol bladeren of bloemen, waardoor ze een decoratieve en groene toevoeging zijn aan elke ruimte. Hangplanten zijn perfect voor het creëren van een groene oase in huis, vooral op plekken waar ruimte beperkt is. Ze komen in allerlei soorten en maten, van varens en klimop tot vetplanten en bloeiende planten. Hangplanten zijn over het algemeen makkelijk te verzorgen en vragen vaak om regelmatig besproeien en voldoende licht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, hangplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben vaak weinig water nodig en kunnen goed gedijen in indirect zonlicht. Regelmatig snoeien kan helpen om ze gezond en vol te houden.

  Ja, hangplanten hebben over het algemeen veel licht nodig. Zet ze in een ruimte met voldoende indirect zonlicht voor een optimale groei. Het is belangrijk om ze regelmatig te draaien om gelijkmatige blootstelling aan het licht te garanderen.

  Kamerplanten die aan het plafond hangen hebben meestal voldoende aan water gegeven te worden wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Dit komt meestal neer op ongeveer één keer per week water geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de plantensoort en de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om altijd de specifieke waterbehoefte van de plant in de gaten te houden en deze regelmatig te controleren.

  Hangplanten houden niet van direct zonlicht. Ze gedijen het beste op een plek met indirect licht of halfschaduw. Felle zonnestralen kunnen de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, ik hou van warmte en vochtige omgevingen. Ik gedij het beste bij temperaturen tussen 15-25 graden Celsius. Te veel kou kan ervoor zorgen dat mijn groei vertraagt.

  Hangplanten bloeien meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de soort plant en de verzorging die deze krijgt.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de planten schoon te maken om de luchtzuiverende werking te optimaliseren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen. Een te warme of te koude omgeving kan de plant beschadigen of zelfs laten sterven.

 • Hangplanten dienen regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder daarbij dode of beschadigde bladeren en takken. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en vitaal.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water vanaf de bovenkant en laat het goed uitlekken.

  Voor het kweken van deze planten is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond. Potgrond die luchtig en waterdoorlatend is, zorgt ervoor dat de wortels goed kunnen groeien en voorkomt wateroverlast. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een lichte en goed doorlatende potgrond met een goede vochthuishouding. Een mix van potgrond en perliet of vermiculiet kan helpen bij een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig de bodemvochtigheid te controleren en de plant indien nodig water te geven.

  Hangplanten hebben regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding en knip dode bladeren regelmatig weg om de groei te bevorderen. Hangplanten kunnen het beste op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Spuit regelmatig water op de bladeren om ze fris en stofvrij te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Kamerplanten die als hangplanten worden gebruikt hebben over het algemeen indirect zonlicht nodig. Het is belangrijk dat ze niet te veel direct zonlicht krijgen om bladverbranding te voorkomen. Zet ze bij voorkeur in een ruimte met helder, maar indirect licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en plotse temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een gematigde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Om deze luchtvochtigheid te behouden, kan regelmatig besproeien met water of een luchtbevochtiger helpen. Houd de planten uit de buurt van airconditioning of verwarmingsopeningen om uitdroging te voorkomen.

  De meeste hangplanten gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare plantenvoeding speciaal voor kamerplanten en bemest de planten eens per maand tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  Hangplanten zijn planten die van nature naar beneden groeien en ideaal zijn om in hangmanden of hangpotten te plaatsen. Ze hebben lange, hangende stengels vol bladeren of bloemen, waardoor ze een decoratieve en groene toevoeging zijn aan elke ruimte. Hangplanten zijn perfect voor het creëren van een groene oase in huis, vooral op plekken waar ruimte beperkt is. Ze komen in allerlei soorten en maten, van varens en klimop tot vetplanten en bloeiende planten. Hangplanten zijn over het algemeen makkelijk te verzorgen en vragen vaak om regelmatig besproeien en voldoende licht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.