Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria)

Saxifraga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is een compacte en laagblijvende plant met kleine, ronde bladeren en trosjes van witte of roze bloemen. Het behoort tot de familie Saxifragaceae en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Deze plant bloeit in het voorjaar en kan gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of als randbeplanting in borders. Het vereist weinig onderhoud en kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van zaad of scheuren. Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en sierlijke toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een tuinplant die wintergroen is en kleur geeft aan de tuin, zelfs tijdens de koudere maanden.

  De plant Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen door bijvoorbeeld af te dekken met bladeren of stro. In de lente zal de plant weer nieuwe groei vertonen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang je zorgt voor voldoende water en een plek in de halfschaduw tot volle zon, zal de plant goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) heeft ongeveer 10 tot 15 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten wanneer deze te groot wordt voor zijn huidige pot.

  De Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een plant die houdt van vochtige en koele omgevingen, waardoor schaduwrijke plekken ideaal zijn. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes en warme dagen. Controleer de grond voordat je water geeft, de grond moet vochtig maar niet drassig zijn. Ongeveer 1-2 keer per week water geven is vaak voldoende.

  Ja, Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van verschillende insecten en vogels. Zo kunnen ze bijdragen aan het ecosysteem in de tuin en de diversiteit van planten en dieren bevorderen. Het is daarom goed om een verscheidenheid aan planten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Na de bloei blijft de plant vaak nog decoratief met zijn groenblijvende bladeren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer.

  Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen. De bladeren en stengels van planten kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat het geluidsdempende effect van een plant afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de soort plant en de omgeving waarin deze groeit.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Snoei voorzichtig om nieuwe groei niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels van de plant te lang in het water staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe voeding toe voor gezonde groei.

  Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige locatie staat met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en kies voor een plekje waar de plant wat beschutting heeft tegen harde wind. Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) doet het goed in rotstuinen en borderplanten.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren aan te brengen rond de plant. Daarnaast kan een beschermlaag van vliesdoek of noppenfolie helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint, om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een verzorgd uiterlijk.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en gedijt goed op arme grond. Het is aanbevolen om een lichte bemesting te geven in het voorjaar, bijvoorbeeld met organische meststoffen. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  Mulch kan nuttig zijn voor deze plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stengels komt om rotting te voorkomen. Gebruik organische mulch zoals compost of bladeren voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld zure grondverbeteraars. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Bescherm de plant tegen ongedierte door regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en spint. Maak gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of lok natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Houd de plant gezond en vitaal door regelmatig te bemesten en water te geven.

 • Omschrijving

  Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is een compacte en laagblijvende plant met kleine, ronde bladeren en trosjes van witte of roze bloemen. Het behoort tot de familie Saxifragaceae en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Deze plant bloeit in het voorjaar en kan gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of als randbeplanting in borders. Het vereist weinig onderhoud en kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van zaad of scheuren. Saxifraga (Kabschia Grp) (Engleria) is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en sierlijke toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.