Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is een prachtige kamerplant met grote, ronde bloemen die dubbelbloemig zijn, wat betekent dat ze meerdere lagen bloemblaadjes hebben. De bloemen komen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en geel en zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in huis. De bladeren van de plant zijn vaak glanzend en kunnen verschillende tinten groen hebben. Deze Begonia heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met wat indirect zonlicht. Het is een mooie en gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke sfeer toevoegt aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij voldoende licht. Regelmatig bemesten bevordert de groei en bloei van de plant.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar het helder, indirect licht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waar hij staat. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten door opgedroogd is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou. Plaats de plant op een warme plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam met voldoende licht.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig bloeit van het vroege voorjaar tot aan de late herfst. De bloeiperiode duurt gemiddeld tussen de 8 en 12 weken, afhankelijk van de omstandigheden in de omgeving waarin de plant groeit.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor optimale groei en bloei. Zorg voor voldoende licht en vermijd tocht.

 • Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook dode bladeren en takjes om de plant gezond te houden en licht en lucht door te laten. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

  Geef de plant matig water en vermijd dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten door. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Voor de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. Kamerplanten hebben specifieke behoeften qua voedingsstoffen en structuur van de grond. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig heeft een voorkeur voor een goed doorlatende en licht vochtige bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal, zoals compost. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Af en toe de dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig afstoffen helpt de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een evenwichtige lichtinval en vermijd te felle stralen om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de plant te draaien voor gelijkmatige groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Om de plant tevreden te houden, is het aan te raden regelmatig te sproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de bladeren schoon te houden om schimmelgroei te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7. Een te lage of te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor het bemesten van deze kamerplant is het aan te raden om in het voorjaar en zomermaanden een keer per maand plantenvoeding te geven. Kies daarbij voor een meststof speciaal voor bloeiende planten, om de groei en bloei te stimuleren. Let erop dat de plant niet te veel meststoffen krijgt, om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is een prachtige kamerplant met grote, ronde bloemen die dubbelbloemig zijn, wat betekent dat ze meerdere lagen bloemblaadjes hebben. De bloemen komen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en geel en zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in huis. De bladeren van de plant zijn vaak glanzend en kunnen verschillende tinten groen hebben. Deze Begonia heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met wat indirect zonlicht. Het is een mooie en gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke sfeer toevoegt aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.