Asplenium nidus 'Fimbriatum'

Asplenium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Asplenium nidus 'Fimbriatum' is een opvallende varen met brede, groene bladeren die gerafeld en enigszins gegolfd zijn aan de randen. Deze plant staat bekend om zijn elegante en delicate uitstraling. Het is een luchtzuiverende plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. De 'Fimbriatum' variant heeft een decoratieve twist door de gefranjerde bladranden. Deze varen voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en gedijt goed bij gemiddelde kamertemperaturen en lichtniveaus. Het regelmatig afstoffen van de bladeren helpt om de plant gezond te houden.

  Ja, de Asplenium nidus 'Fimbriatum' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder vaak water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert wel een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  Deze plant bloeit niet, aangezien het een varensoort is. Het groeit gedurende het hele jaar bloeit niet.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen doordat hij schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het is een goede keuze voor in huis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen binnen dit bereik zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Het is dus aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij deze temperatuur kan ervaren.

 • Je kunt bruine of dode bladeren van de plant voorzichtig weghalen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat je regelmatig de bladeren controleert en schoonmaakt om de groei van de plant te stimuleren. Verwijder ook regelmatig stof van de bladeren om de luchtcirculatie te verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de waterbehoefte minder zijn.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te nat is. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd grond met te veel voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  De Asplenium nidus 'Fimbriatum' gedijt het best in goed doorlatende en vochtige bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus. Vermijd het gebruik van zware grondsoorten en zorg voor regelmatige bemesting.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan. Geef de plant af en toe voeding en verwijder dode bladeren om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of scherpe objecten tijdens het schoonmaken om beschadiging van de bladeren te voorkomen. Een lichte sproeibeurt met water kan ook helpen om de plant fris en gezond te houden.

  De Asplenium nidus 'Fimbriatum' heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder licht maar niet in de volle zon. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur.

  Deze plant gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien met water. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met een natuurlijke luchtvochtigheid of gebruik een luchtbevochtiger.

  Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is.

  Kamerplanten zoals de Asplenium nidus 'Fimbriatum' hebben weinig bemesting nodig. Een algemene kamerplantenmest kan eens per maand worden gebruikt tijdens de groeiperiode. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Asplenium nidus 'Fimbriatum' is een opvallende varen met brede, groene bladeren die gerafeld en enigszins gegolfd zijn aan de randen. Deze plant staat bekend om zijn elegante en delicate uitstraling. Het is een luchtzuiverende plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. De 'Fimbriatum' variant heeft een decoratieve twist door de gefranjerde bladranden. Deze varen voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.