Hedera helix 'Suzanne'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Suzanne' is een klimplant met glanzende, groene bladeren die een opvallende goudgele rand hebben. Deze klimopvariëteit is zeer geschikt voor het bedekken van muren, schuttingen en pergola's. 'Suzanne' groeit snel en kan een hoogte bereiken van zo'n 3 meter. Deze plant gedijt goed in zowel de volle zon als de schaduw en is winterhard. Door zijn decoratieve uitstraling is Hedera helix 'Suzanne' een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en textuur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan gedijen in diverse omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Snoeien kan helpen om de groei te beheersen en de plant in vorm te houden.

  Ja, Hedera helix 'Suzanne' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Hedera helix 'Suzanne' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van de felle zon en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant bij een constante temperatuur staat, weg van tocht en kou.

  De bloeiperiode van deze plant is van september tot november en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Hedera helix 'Suzanne' is een luchtzuiverende plant. Het heeft de kracht om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren in jouw huis of kantoor. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voel ik me het meest comfortabel en kan ik goed groeien en gedijen als kamerplant.

 • Snoei de plant regelmatig om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar of najaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig om de grond licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de wortels niet te nat staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  De Hedera helix 'Suzanne' groeit het best in goed doorlatende potgrond. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor overtollig water. Water de plant regelmatig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan.

  De bodem moet goed doorlatend en licht vochtig zijn voor de optimale groei van deze kamerplant. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde heeft. Het regelmatig bemesten van de plant kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in verschillende lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Snoeien kan in het voorjaar worden uitgevoerd om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Kamerplanten zoals "Hedera helix 'Suzanne'" kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt door de bladeren af te stoffen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

  Hedera helix 'Suzanne' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en verkleurde bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurwisselingen. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur voor een gezonde groei.

  De Hedera helix 'Suzanne' vereist een luchtvochtigheidsniveau van ongeveer 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge lucht, vooral in de wintermaanden. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door de plant regelmatig te besproeien met water.

  Kamerplanten zoals Hedera helix 'Suzanne' geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en ontwikkeling van deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  De "Hedera helix 'Suzanne'" heeft af en toe bemesting nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Suzanne' is een klimplant met glanzende, groene bladeren die een opvallende goudgele rand hebben. Deze klimopvariëteit is zeer geschikt voor het bedekken van muren, schuttingen en pergola's. 'Suzanne' groeit snel en kan een hoogte bereiken van zo'n 3 meter. Deze plant gedijt goed in zowel de volle zon als de schaduw en is winterhard. Door zijn decoratieve uitstraling is Hedera helix 'Suzanne' een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en textuur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.