Oxalis triangularis

Oxalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Oxalis triangularis, ook bekend als de paarse klaverplant, is een decoratieve plant met opvallende, driehoekige bladeren die 's nachts sluiten en overdag weer open gaan. De bladeren hebben een dieppaarse kleur aan de onderkant en een groene kleur aan de bovenkant, wat zorgt voor een mooi contrast. De plant produceert kleine roze bloemen die boven het bladerdek uitsteken en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Oxalis triangularis is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte, vochtige omgeving. Deze plant is populair als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en interessante gedrag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar verder is hij vrij eenvoudig te verzorgen. Het is echter belangrijk om op te merken dat het belangrijk is om de plant niet te veel water te geven, omdat hij gevoelig is voor wortelrot.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan verbranding van de bladeren veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel lichte plekken nodig om te groeien. Het is beter om de plant uit de felle zon te houden om bladverbranding te voorkomen. Een plek met helder indirect licht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te zorgen voor een constante temperatuur. Als de plant te koud staat, kan dit de groei en bloei belemmeren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloemen blijven ongeveer 4 weken lang bloeien.

  Ja, de Oxalis triangularis staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt tegelijkertijd voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Een constante temperatuur binnen dit bereik wordt aanbevolen voor een gezonde ontwikkeling.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen. Snoei de plant ook om deze compact en bossig te houden. Gebruik altijd schone, scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant één keer per week water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant tijdens de groeiperiode regelmatig water te geven, maar laat de wortels niet te lang in water staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft graag goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Vermijd grond die te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Een mix van potgrond voor kamerplanten met wat extra perliet of vermiculiet is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Bemest de plant eens in de paar maanden voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauw water om eventuele vlekken op de bladeren te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Oxalis triangularis heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan goed gedijen op een locatie met voldoende daglicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht of vorst. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige ramen of deuren te houden.

  Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rondom deze plant op peil te houden. Een luchtvochtigheid van 50-60% is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet tussen de pH 5,5 en 6,5 liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met zure of kalkhoudende meststoffen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot groeiproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Geef de plant elke twee weken in de lente en zomer vloeibare mest voor kamerplanten. Verminder de bemesting tijdens de herfst en winter. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en gezondheid van de plant.

 • Omschrijving

  Oxalis triangularis, ook bekend als de paarse klaverplant, is een decoratieve plant met opvallende, driehoekige bladeren die 's nachts sluiten en overdag weer open gaan. De bladeren hebben een dieppaarse kleur aan de onderkant en een groene kleur aan de bovenkant, wat zorgt voor een mooi contrast. De plant produceert kleine roze bloemen die boven het bladerdek uitsteken en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Oxalis triangularis is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte, vochtige omgeving. Deze plant is populair als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en interessante gedrag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.