Hedera helix 'Chicago'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Chicago' is een klimplant met donkergroene bladeren en een compacte groeiwijze. Deze plant staat bekend om zijn winterhardheid en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. De bladeren hebben een opvallende vorm en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. De 'Chicago' variant van de Hedera helix is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen en pergola's. Deze plant trekt ook vogels en insecten aan en kan een mooie toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hedera helix 'Chicago' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in verschillende omgevingen en weinig eisen stelt aan water en bemesting. Het is een ideale plant voor beginners of voor mensen met weinig tijd voor plantverzorging.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en minder groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt van helder maar indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Van felle zon kan deze plant schade ondervinden, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij wat schaduw kan krijgen. Over het algemeen gedijt deze plant het beste bij gematigd licht.

  Ja, Hedera helix 'Chicago' houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht en vermijd tochtige en koude ruimtes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele veranderingen in temperatuur die schadelijk kunnen zijn.

  Hedera helix 'Chicago' bloeit in de herfstmaanden, meestal van september tot november. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Hedera helix 'Chicago' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Hedera helix 'Chicago' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de herfst. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip te lange scheuten bij zodat de plant compact blijft. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Hedera helix 'Chicago' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rust is.

  Gebruik potgrond met een goede drainage voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde ontwikkeling.

  De plant prefereert een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt, maar vermijd ook dat de wortels te lang in natte grond staan. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte of halfschaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt, en bemest de plant een keer per maand tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bladeren en takken regelmatig om de gezondheid en uitstraling van de plant te behouden.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren of takjes kunnen voorzichtig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of sprays bij het reinigen van deze plant.

  De Hedera helix 'Chicago' heeft veel licht nodig om goed te groeien en is het meest geschikt voor een plekje met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur per dag licht krijgt om gezond te blijven. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen koude tocht en extreme hitte.

  De luchtvochtigheid voor de Hedera helix 'Chicago' kan het beste tussen de 40% en 60% liggen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, omdat dit de plant kan beschadigen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik in het voorjaar en zomer een algemene kamerplantenmest. Geef de plant eens in de twee weken voeding en verdun de mest met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stop in de herfst en winter met bemesten, omdat de plant dan in rust gaat.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Chicago' is een klimplant met donkergroene bladeren en een compacte groeiwijze. Deze plant staat bekend om zijn winterhardheid en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. De bladeren hebben een opvallende vorm en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. De 'Chicago' variant van de Hedera helix is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen en pergola's. Deze plant trekt ook vogels en insecten aan en kan een mooie toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.