Anemone

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone is een prachtige bloeiende plant met delicate bloemen die in verschillende kleuren en vormen voorkomen, zoals wit, roze, blauw of paars. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot de late zomer en trekt vlinders en bijen aan. Anemone gedijt het best in goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders of als snijbloem in boeketten. Anemone staat ook bekend om zijn lange bloeiperiode en is een geliefde plant in veel tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anemone is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en water, en de plant zal goed gedijen. Het is een sterke en gezonde kamerplant.

  Ja, de Anemone heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een locatie met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Een plekje dicht bij een raam is ideaal.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Anemonen houden van een lichte standplaats, maar verdragen geen felle, directe zon. Kies een plekje met indirect zonlicht voor deze plant. Het liefst staat de Anemone in een ruimte met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de Anemone houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het vermijden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Anemonen bloeien meestal in de maanden maart tot en met mei en bloeien gemiddeld 4 tot 6 weken lang.

  Helaas, de Anemone is geen luchtzuiverende plant. Het is voornamelijk een decoratieve plant en voegt schoonheid toe aan je interieur. Als je op zoek bent naar luchtzuiverende kamerplanten, zijn er andere opties beschikbaar zoals de lepelplant of de vredeslelie.

  Ja, de Anemone staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de Anemone dus op een plek waar deze temperaturen gehandhaafd kunnen worden.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het beste resultaat.

  De Anemone plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en voorkom dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Anemone gedijt het beste in een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Zorg voor een vochtige grond, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten is ideaal voor de Anemone.

  De Anemone plant gedijt het beste in een goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde van de grond en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten om de gezondheid van de plant te behouden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe verpoten in het voorjaar kan de groei bevorderen.

  Anemoonbloemen kunnen het beste worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig afstoffen houdt de plant gezond en mooi.

  Kamerplanten zoals de Anemone hebben veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, aangezien dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek zonder tocht en vermijd direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60% is ideaal voor kamerplanten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te nemen.

  De Anemone groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met zuurminnende meststoffen. Houd de pH-waarde tussen 5,5 en 7 voor optimale groei van deze plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel mest nodig. Het is voldoende om één keer per maand in het groeiseizoen een kleine hoeveelheid vloeibare meststof toe te voegen aan het water tijdens het bewateren. Zorg ervoor dat de meststof goed gemengd is en gebruik niet meer dan de aanbevolen dosering om beschadiging van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Anemone is een prachtige bloeiende plant met delicate bloemen die in verschillende kleuren en vormen voorkomen, zoals wit, roze, blauw of paars. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot de late zomer en trekt vlinders en bijen aan. Anemone gedijt het best in goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders of als snijbloem in boeketten. Anemone staat ook bekend om zijn lange bloeiperiode en is een geliefde plant in veel tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.