Tulipa (Triumph Grp) 'Prominence'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Prominence' is een prachtige tulp met dieppaarse bloemblaadjes en een lichte streep in het midden. Deze tulp behoort tot de Triumph Groep, wat betekent dat het stevige stelen heeft en goed bestand is tegen hevige wind. De bloem van de 'Prominence' is middelgroot en bloeit in het voorjaar. Deze tulp staat prachtig in borders en is een echte eyecatcher in de tuin. De 'Prominence' is een populaire keuze bij tuinliefhebbers vanwege zijn levendige kleuren en elegante uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tulpen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben alleen regelmatig water nodig. Zorg er wel voor dat de tulpen op een zonnige plek staan en dat de grond goed gedraineerd is. Verwijder na de bloei de uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Ja, tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze daarom op een plek waar ze voldoende zonlicht kunnen krijgen. Zorg er wel voor dat ze geen direct zonlicht krijgen, omdat dit hun bloemen kan beschadigen.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Prominence' heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet in een te vochtige omgeving staat.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar direct zonlicht kan de bladeren en bloemen beschadigen. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek waar hij wel voldoende daglicht krijgt, maar niet de hele dag in de zon staat.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Prominence' gedijt het beste bij koele klimaten en heeft geen behoefte aan warmte. Het is belangrijk om de plant op een koele en goed geventileerde locatie te plaatsen om de bloei te bevorderen. Te veel warmte kan de plant schaden en de bloeitijd verkorten.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Prominence' bloeit in de maanden april en mei en blijft ongeveer 2 weken bloeien. Na de bloei kan de plant rusten en opnieuw bloeien in het volgende seizoen.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Prominence' is niet luchtzuiverend.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Tulpen hoeven niet gesnoeid te worden na de bloei. Laat het blad volledig afsterven voordat je het verwijdert. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis en vermijd dat er water op de bladeren blijft liggen om schimmel te voorkomen.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Prominence' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Regelmatig bemesten kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Mest de plant regelmatig met organische meststoffen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Om de bloei te bevorderen, kan je de uitgebloeide bloemen verwijderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren afvegen met een zachte vochtige doek. Vergeet niet om regelmatig de pot en schotel schoon te maken om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in een goed verlichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme warmte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten in het algemeen moet tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van een luchtbevochtiger of het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen elke paar weken een beetje vloeibare meststof te geven om de groei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de vorming van gezonde bloemen te bevorderen. Let op dat je de plant tijdens de rustperiode geen meststof geeft.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Prominence' is een prachtige tulp met dieppaarse bloemblaadjes en een lichte streep in het midden. Deze tulp behoort tot de Triumph Groep, wat betekent dat het stevige stelen heeft en goed bestand is tegen hevige wind. De bloem van de 'Prominence' is middelgroot en bloeit in het voorjaar. Deze tulp staat prachtig in borders en is een echte eyecatcher in de tuin. De 'Prominence' is een populaire keuze bij tuinliefhebbers vanwege zijn levendige kleuren en elegante uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.