Tulipa (Double Early Grp) 'Monte Carlo'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Monte Carlo' is een prachtige tulp met dubbele bloemen in een heldere witte kleur. Deze vroegbloeiende tulp heeft een compacte en stevige steel die de bloemen goed ondersteunt. De bloemen van de 'Monte Carlo' hebben een weelderige uitstraling en kunnen een mooie toevoeging zijn aan tuinen of bloemperken. Deze tulp bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. 'Monte Carlo' is een opvallende en elegante keuze voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Tulipa (Double Early Grp) 'Monte Carlo' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen het water geven en om de bol in de herfst in de grond te bewaren voor volgend seizoen. Daarnaast gedijt deze plant het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Ja, Tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg er wel voor dat de plant niet te warm staat, vooral in de zomer.

  De Tulipa (Double Early Grp) 'Monte Carlo' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Verhoog de watergift tijdens warmere periodes.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht, maar kan verbranden bij te felle zon. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden. Het liefst staat de plant op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Tulipa (Double Early Grp) 'Monte Carlo' houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten om de bloei te stimuleren. Temperatuur speelt een belangrijke rol bij de groei en ontwikkeling van deze plant.

  Deze tulp bloeit in april en mei en de bloeiperiode kan ongeveer 2 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan schadelijke stoffen absorberen en omzetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Houd de plant uit de buurt van tocht en te felle zon.

 • Tulpen hebben geen snoei nodig. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de energie van de plant te behouden. Laat het loof afsterven en knip het pas af als het volledig geel is geworden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem geen stilstaand water bevat om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze tulp heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek uit de directe zon en geef een keer per maand plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tulpenbloemen kunnen voorzichtig worden schoongemaakt met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit de bloemen kan beschadigen. Regelmatig licht besproeien met water kan helpen om de bloemen fris te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Houd er rekening mee dat hij niet goed gedijt in de volle schaduw.

  Ideale groeitemperatuur voor deze plant is tussen de 15-21 graden Celsius. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Bescherm de plant tegen tocht en koude temperaturen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te blijven en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organische materialen toe om de zuurgraad van de bodem aan te passen.

  Kamerplanten zoals Tulipa hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Monte Carlo' is een prachtige tulp met dubbele bloemen in een heldere witte kleur. Deze vroegbloeiende tulp heeft een compacte en stevige steel die de bloemen goed ondersteunt. De bloemen van de 'Monte Carlo' hebben een weelderige uitstraling en kunnen een mooie toevoeging zijn aan tuinen of bloemperken. Deze tulp bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. 'Monte Carlo' is een opvallende en elegante keuze voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.