Senecio kleinia

Senecio

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Senecio kleinia, ook wel bekend als Kleinia, is een succulente plant met dikke, vlezige bladeren die grijsachtig groen van kleur zijn. Deze plant kan tot wel 1 meter hoog worden en vormt clusters van rechtopstaande stengels. Senecio kleinia produceert kleine, gele bloemen die lijken op madeliefjes en bloeit in de zomermaanden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve kamerplant vanwege zijn interessante vorm en unieke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en gedijt goed bij helder indirect licht. Het is ook bestand tegen droge omstandigheden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en het liefst is dat direct zonlicht. Zet de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Onvoldoende licht kan leiden tot het strekken van de plant en het verlies van bladeren.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven.

  Ja, de plant houdt van de felle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar het direct zonlicht kan ontvangen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ja, Senecio kleinia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zet de plant op een lichte en warme plek, maar vermijd direct zonlicht. Besproei de plant regelmatig met water op kamertemperatuur.

  De plant bloeit in de maanden augustus, september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Senecio kleinia is luchtzuiverend. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo zorgen voor een gezondere binnenomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een locatie te plaatsen waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Zorg er dus voor dat de plant op een geschikte plek staat om optimaal te kunnen groeien.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei eventuele uitlopers bij de basis om de plant compact te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet goed kunnen opdrogen tussen gietbeurten. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet constant in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van te zware grondsoorten, zoals klei.

  Senecio kleinia gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal zorgt voor een goede groei van deze kamerplant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek met goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode zal de plant gezond houden.

  Je kunt stof van de bladeren van deze plant verwijderen door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme koude of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante en gematigde temperatuur.

  Kamerplanten zoals "Senecio kleinia" gedijen het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis, van ongeveer 40-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen en uitdroging te voorkomen.

  De plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en waar nodig de pH-waarde aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Gebruik een vloeibare meststof in het voorjaar en de zomer, maar vermijd overbemesting. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig de potgrond te controleren.

 • Omschrijving

  Senecio kleinia, ook wel bekend als Kleinia, is een succulente plant met dikke, vlezige bladeren die grijsachtig groen van kleur zijn. Deze plant kan tot wel 1 meter hoog worden en vormt clusters van rechtopstaande stengels. Senecio kleinia produceert kleine, gele bloemen die lijken op madeliefjes en bloeit in de zomermaanden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve kamerplant vanwege zijn interessante vorm en unieke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.