Ficus pumila 'Dorte'

Ficus pumila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus pumila 'Dorte' is een kruipende klimplant met hartvormige, groene bladeren. De bladeren hebben een lichte glans en groeien dicht op elkaar, waardoor de plant een volle uitstraling heeft. Deze plant is zeer geschikt voor het laten groeien langs muren, hekken of als hangplant. Ficus pumila 'Dorte' gedijt goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is een prachtige aanvulling op een botanische of tropische binnentuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water of zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Regelmatig snoeien helpt om de groei onder controle te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan groei en gezondheidsproblemen.

  De Ficus pumila 'Dorte' heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw of in de buurt van een raam met gordijnen.

  Ja, de plant houdt van warmte en vochtigheid, dus het is belangrijk om hem op een warme en zonnige plek te plaatsen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen.

  Ficus pumila bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Planten zorgen voor de productie van zuurstof en kunnen schadelijke stoffen in de lucht afbreken. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten is belangrijk voor optimale luchtzuiveringseffecten.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Voor een goede groei en gezondheid is het belangrijk om de juiste temperatuur te behouden. Houd de plant dus weg van te koude of te warme ruimtes.

 • Het snoeien van deze plant wordt aanbevolen om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer en dode of beschadigde takken te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft matig water nodig, ongeveer eens in de week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht droog aanvoelt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Vermijd grond die te compact is en zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te lang vochtig blijven.

  Kamerplanten gedijen het beste in een luchtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Water geven is belangrijk, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Af en toe de plant bemesten helpt bij de groei en gezondheid van de plant.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe stoffig worden en moeten dus regelmatig worden schoongemaakt. Dit kan gedaan worden door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek of door de plant onder een zachte douche te zetten. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Ficus pumila 'Dorte' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperatuurschommelingen. Zet de plant op een plek met een constante, gematigde temperatuur.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is rond de 60%. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omstandigheden te behouden voor de plant.

  De Ficus pumila 'Dorte' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Test regelmatig de zuurgraad van de bodem om ervoor te zorgen dat deze optimaal is voor de gezondheid van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig. Gebruik eens in de 2 maanden vloeibare kamerplantenmest voor een gezonde groei. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en andere schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Ficus pumila 'Dorte' is een kruipende klimplant met hartvormige, groene bladeren. De bladeren hebben een lichte glans en groeien dicht op elkaar, waardoor de plant een volle uitstraling heeft. Deze plant is zeer geschikt voor het laten groeien langs muren, hekken of als hangplant. Ficus pumila 'Dorte' gedijt goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is een prachtige aanvulling op een botanische of tropische binnentuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.