Dracaena fragrans (Deremensis Grp) Yellow Stripe

Dracaena fragrans (Deremensis Gr)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dracaena fragrans (Deremensis Grp) Yellow Stripe is een tropische kamerplant met langwerpige, puntige bladeren die geelgroen van kleur zijn en een opvallende streep van geel in het midden hebben. Deze plant kan vrij hoog groeien en heeft een elegante uitstraling. Het is een vrij gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in indirect licht en regelmatig water nodig heeft. De Dracaena fragrans staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de lucht in huis verbeteren. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en onderhoudsvriendelijke plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dracaena fragrans (Deremensis Grp) Yellow Stripe is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. De plant kan goed gedijen in een ruimte met indirect zonlicht.

  Ja, de Dracaena fragrans (Deremensis Grp) Yellow Stripe heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Indirect zonlicht is ideaal voor de groei van deze kamerplant.

  Deze plant dient eens per week water te krijgen. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan verbranden als hij te lang aan felle zon wordt blootgesteld. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude ramen en deuren.

  De Dracaena fragrans bloeit zelden wanneer hij als kamerplant wordt gehouden. Mocht de plant bloeien, dan is dit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Dracaena fragrans staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht te houden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Idealiter staat hij op een lichte plek zonder direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Dracaena fragrans (Deremensis Grp) Yellow Stripe vaak te snoeien. Als de plant te groot wordt, knip dan de bovenste bladeren af om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe schaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond tussen watergeefbeurten in iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de plant in een laag water staat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond, bij voorkeur een mix van potgrond en perliet of vermiculiet. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten, vooral als de wortels beginnen te groeien en de pot te klein wordt. Vermijd het gebruik van te zware of te vochtige potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet drassig is, en vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de bodemvochtigheid en het afvoeren van overtollig water is essentieel voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte standplaats staat maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verpot de plant om de paar jaar om de groei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen om de fotosynthese te bevorderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De plant heeft graag helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Probeer grote temperatuurschommelingen te vermijden en zet de plant niet op tochtige plekken. Houd de plant uit de buurt van koude luchtstromen en verwarmingsbronnen.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de plant en pas de verzorging hierop aan.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet tussen de 6 en 7 liggen om een gezonde groei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om eventuele problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene vloeibare plantenvoeding tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dracaena fragrans (Deremensis Grp) Yellow Stripe is een tropische kamerplant met langwerpige, puntige bladeren die geelgroen van kleur zijn en een opvallende streep van geel in het midden hebben. Deze plant kan vrij hoog groeien en heeft een elegante uitstraling. Het is een vrij gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in indirect licht en regelmatig water nodig heeft. De Dracaena fragrans staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de lucht in huis verbeteren. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en onderhoudsvriendelijke plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.