Pilea spruceana 'Silver Tree'

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pilea spruceana 'Silver Tree' is een opvallende kamerplant met zilverkleurige bladeren die lijken op kleine boompjes. De bladeren hebben een unieke textuur en glanzen in het licht, waardoor de plant een echte eyecatcher is. Deze Pilea heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is een relatief makkelijke plant om te verzorgen en kan goed overweg met drogere luchtomstandigheden in huis. Regelmatig water geven en af en toe een sproeibeurt houden de Pilea spruceana 'Silver Tree' gezond en mooi.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht zal de plant gezond houden. Het is een ideale kamerplant voor mensen met weinig ervaring in plantverzorging.

  Ja, de Pilea spruceana 'Silver Tree' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de waterbehoefte aan te passen op basis van de groeicondities en de luchtvochtigheid in de kamer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte standplaats met wat schaduw. Felle zon kan bladverbranding veroorzaken en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De Pilea spruceana 'Silver Tree' bloeit van april tot juni en de bloei kan ongeveer 2-3 weken duren.

  Ja, de Pilea spruceana 'Silver Tree' plant is luchtzuiverend omdat het de lucht in huis helpt te zuiveren door giftige stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het helpt ook de luchtvochtigheid in huis op peil te houden, wat gunstig is voor de gezondheid. Deze plant kan een positieve bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Je kunt regelmatig dode of beschadigde bladeren verwijderen door ze dichtbij de stengel af te knippen. Als de plant te groot wordt, kun je de stengels inkorten om de vorm te behouden. Snoei in het voorjaar voor een gezonde groei in het groeiseizoen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten dient goed gedraineerd te zijn en licht vochtig te worden gehouden. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is daarom geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat of te droog is.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Af en toe schoonmaken met een vochtige doek kan helpen om stof te verwijderen en de bladeren gezond te houden.

  Het is aan te raden om het stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek om de plant schoon te maken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te zetten. Houd de luchtvochtigheid rond de 60-70% voor optimale groei.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Het gebruik van organische materialen zoals compost kan helpen de pH-waarde van de bodem op peil te houden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof met de juiste verhoudingen voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Pilea spruceana 'Silver Tree' is een opvallende kamerplant met zilverkleurige bladeren die lijken op kleine boompjes. De bladeren hebben een unieke textuur en glanzen in het licht, waardoor de plant een echte eyecatcher is. Deze Pilea heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is een relatief makkelijke plant om te verzorgen en kan goed overweg met drogere luchtomstandigheden in huis. Regelmatig water geven en af en toe een sproeibeurt houden de Pilea spruceana 'Silver Tree' gezond en mooi.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.