Guzmania wittmackii

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania wittmackii is een prachtige bromelia met groenblauwe bladeren en opvallende rode bloemen die uit het midden van de plant omhoog komen. De plant kan tot 50 cm hoog worden en vormt een trechtervormig rozet van bladeren. Guzmania wittmackii gedijt het beste in helder, indirect licht en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Deze plant is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn kleurrijke bloemen en gemakkelijke verzorging. Ze voegen een vleugje tropische schoonheid toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. De plant gedijt goed bij kamertemperatuur en heeft enkel af en toe water nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht te plaatsen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Te weinig licht kan leiden tot slechte groei en minder kleurrijke bloemen.

  Kamerplanten zoals Guzmania wittmackii hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Het is raadzaam om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  De plant houdt van helder, indirect licht en moet uit de felle zon worden gehouden. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht, maar vermijd directe zonnestralen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een kamertemperatuur tussen de 18-23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De Guzmania wittmackii bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloei kan 2 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de lucht te zuiveren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis om een gezondere leefomgeving te creëren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor een optimale groei. Het gedijt het beste in een warme en vochtige omgeving.

 • Het is niet nodig om de Guzmania wittmackii te snoeien, omdat de bladeren en bloemen van nature afsterven. Verwijder dode bladeren en bloemen voor een verzorgd uiterlijk. Pas op met scherpe voorwerpen bij het verwijderen van dode delen om beschadiging te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven in de zomermaanden, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef in de wintermaanden minder water en laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd koud water rechtstreeks uit de kraan.

  Voor de Guzmania wittmackii wordt aanbevolen om gebruik te maken van een speciale potgrond voor bromelia's, die goed vocht vasthoudt maar ook voldoende drainage biedt. Vermijd zware, vochtige grondsoorten en zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig blijft. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal van pH. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond met veenmos of schors is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best op een lichte plek met indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Af en toe de bladeren besproeien met water wordt ook aanbevolen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte vochtige doek en lauwwarm water. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen en chemicaliën, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant af te stoffen om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een locatie met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met een constante temperatuur.

  De plant gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid en kan profiteren van regelmatig sproeien. Plaats de plant in een ruimte met een luchtvochtigheidsniveau tussen de 50% en 70%. Vermijd blootstelling aan droge lucht van bijvoorbeeld verwarmingselementen.

  De Guzmania wittmackii gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt als ideaal beschouwd voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode om gezond te blijven. Het is belangrijk om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Geef niet te veel meststoffen, dit kan de plant beschadigen.

 • Omschrijving

  De Guzmania wittmackii is een prachtige bromelia met groenblauwe bladeren en opvallende rode bloemen die uit het midden van de plant omhoog komen. De plant kan tot 50 cm hoog worden en vormt een trechtervormig rozet van bladeren. Guzmania wittmackii gedijt het beste in helder, indirect licht en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Deze plant is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn kleurrijke bloemen en gemakkelijke verzorging. Ze voegen een vleugje tropische schoonheid toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.