Kalanchoe 'Tessa'

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe 'Tessa' is een prachtige en kleurrijke vetplant met groen blad en bloemen in verschillende tinten roze en paars. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De bloemen van de Kalanchoe 'Tessa' trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw. De Kalanchoe 'Tessa' is een populaire keuze voor liefhebbers van sierlijke en gemakkelijk te onderhouden planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe 'Tessa' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en lichte tot halfschaduw omgevingen. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen zal de plant helpen gezond te blijven.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Tessa' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Kamerplanten zoals Kalanchoe 'Tessa' houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een zonnige plek te zetten om optimaal te groeien. Het is niet aan te raden om de plant bloot te stellen aan koude temperaturen.

  Kalanchoe 'Tessa' bloeit in de maanden februari tot en met mei en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 12 weken duren.

  Ja, kamerplanten zoals Kalanchoe hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het verwijdert gifstoffen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zorgt voor een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen, omdat dit de groei kan beïnvloeden. Het is aan te raden om de plant op een constante, gematigde temperatuur te houden.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om verwondingen te minimaliseren.

  Geef de plant gematigd water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Vermijd het laten staan van water in de schotel onder de pot omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Water geven kan het best plaatsvinden in de ochtenduren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei. Vaak is het raadzaam om de potgrond jaarlijks te vervangen voor een goede verzorging van de plant.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe 'Tessa' gedijen goed in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een licht zure tot neutrale pH-waarde van de bodem en vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om af en toe de bovenste laag van de potgrond te vervangen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant dient op een lichte plek te staan, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant in de zomer regelmatig plantenvoeding.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik water en zeep om eventuele vervuiling van de bladeren te verwijderen.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe 'Tessa' hebben behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Schaduwrijke plekken zijn niet geschikt voor deze plantensoort.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd tocht en temperatuurschommelingen om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe 'Tessa' gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water en de omgevingslucht vochtig te houden. Directe luchtstroom van bijvoorbeeld een airconditioner kan de luchtvochtigheid negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Houd de bodem vochtig maar niet drassig om wortelrot te voorkomen. Een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe 'Tessa' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en pas dit toe volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren van de plant.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe 'Tessa' is een prachtige en kleurrijke vetplant met groen blad en bloemen in verschillende tinten roze en paars. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De bloemen van de Kalanchoe 'Tessa' trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw. De Kalanchoe 'Tessa' is een populaire keuze voor liefhebbers van sierlijke en gemakkelijk te onderhouden planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.