Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is een prachtige kamerplant met grote, dubbele bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en rood. Deze plant staat bekend om zijn weelderige bloei en opvallende bloemblaadjes. De bladeren van de Begonia zijn meestal glanzend en groen, waardoor ze een mooie aanvulling vormen op de kleurrijke bloemen. De dubbele bloemen geven de plant een vol en rijk uiterlijk, wat hem zeer geliefd maakt onder liefhebbers van bloeiende kamerplanten. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed op een lichte plek met wat indirect zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Met voldoende water, licht en af en toe wat voeding zal deze plant goed gedijen in jouw huis. Verwijder af en toe ook dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant bij een raam op het noorden of oosten voor de beste groei.

  De Begonia dubbelbloemig heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, zonder de bladeren te raken.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig houdt niet van felle zon en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om gezond te blijven.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig bloeit meestal van mei tot september en kan bloeien tot wel 8 weken lang. De bloemen zijn dubbelbloemig en zorgen voor een kleurrijk en langdurig bloeiend effect in huis.

  Ja, de Begonia dubbelbloemig behoort tot de luchtzuiverende kamerplanten en kan de lucht in uw huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze als u op zoek bent naar een plant die bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, ik voel me het prettigst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van mij als kamerplant. Zorg er dus voor dat ik niet te warm of te koud sta.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar verwijder regelmatig dode of te lange stengels. Dit bevordert een gezonde groei en bloei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de herfst en winter kan de plant met mate water krijgen.

  Voor deze plant is het aan te raden om te planten in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond humusrijk en vochtig blijft, zodat de plant optimaal kan groeien. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan ervoor zorgen dat de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig goed gedijt.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van een langzaam werkende meststof kan helpen om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen het beste schoongemaakt worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren draagt bij aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft helder indirect licht nodig en moet beschermd worden tegen direct zonlicht. Het is het beste om de plant voor een raam op het oosten of westen te plaatsen. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant minder bloemen produceert.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60-70% liggen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je een luchtbevochtiger gebruiken of de plant regelmatig besproeien met water. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een zuurgraad tussen 6 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg dus voor de juiste bodemomstandigheden om de groei en bloei te optimaliseren.

  Kamerplanten zoals Begonia's hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof om de planten wekelijks of tweewekelijks te voeden. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig is een prachtige kamerplant met grote, dubbele bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en rood. Deze plant staat bekend om zijn weelderige bloei en opvallende bloemblaadjes. De bladeren van de Begonia zijn meestal glanzend en groen, waardoor ze een mooie aanvulling vormen op de kleurrijke bloemen. De dubbele bloemen geven de plant een vol en rijk uiterlijk, wat hem zeer geliefd maakt onder liefhebbers van bloeiende kamerplanten. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed op een lichte plek met wat indirect zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.